Centralized Finance

Er zijn tegenwoordig een hoop manieren om rente te verdienen op je geld. DeFi, CeFi, Yield Farming & nog veel meer. Voor iemand die niet veel tijd heeft om elke dag een aantal uur bezig te zijn met zijn investeringen zijn er een hoop CeFi (Centralized Finance) mogelijkheden.

Deze CeFi bedrijven maken rente met een gabalanceerde portfolio d.m.v. gedecentraliseerde protocols & andere vorm van inkomen(o.a. mining, leningen) om hun klanten een rente aan te kunnen bieden op hun investeringen.

Vaak is er een verschillend aanbod aan assets waar je een APR of APY op kan krijgen bij deze CeFi bedrijven. Het verschil leg ik hieronder uit en geef een aantal voorbeelden van CeFi bedrijven die ik gebruik.

Stel dat u €100,- heeft geïnvesteerd met een APR van 10%, dan zou u aan het einde van het jaar €110,- ontvangen. Dit is wanneer je maar 1 keer per jaar rente zou krijgen op je investering.

Maar wat als het rentebedrag maandelijks wordt bijgeschreven op het geïnvesteerde bedrag en vanaf de volgende maand in aanmerking komt voor rente? Dat is waar compounding interest in het spel komt en APY helpt om een ​​nauwkeurig aantal te krijgen.

APR = Annual Percentage Rate, is het rentepercentage dat word toegepast op een bedrag per jaar.

Wordt berekend door je investering te vermenigvuldigen met de APR rate.

Heeft geen compounding interest in de APR berekening zitten.

Word gebruikt bij het promoten van financielen producten waar een schuld bij komt kijken, dit maak het makkelijker om verschillende aanbieders te vergelijken.

Als u bijvoorbeeld €100,- belegd met een APY van 10% die maandelijks wordt samengesteld, ontvangt u aan het einde van het jaar €110,471306. Dit is hoger dan de €110,- die je krijgt met een APR van 10%.

Terwijl APR u het rente-percentage over een periode vertelt, neemt APY de compounding interest op in de formules. Om dezelfde reden zal de APY in de meeste gevallen hoger zijn.

APY = Annual Percentage Yield, is het bedrag of het rentepercentage inclusief de samengestelde rente op een bedrag.

APY = (1 + r/n)n – 1, waar r = rente percentage & n = aantal rente periodes per jaar.

Houd rekening met het effect van compounding interest.

Word gebruikt bij het promoten van financielen producten waar geen schuld bij komt kijken, hierdoor kan de rente met een hoger percentage worden weergegeven .

Stel dat u €100,- stort op een spaarrekening bij een bank en u laat dit 20 jaar staan. Uw bank betaalt 5% rente en de rente wordt jaarlijks verrekend. Zonder iets te doen, heeft u over 20 jaar dan €265.33.

Compound interest is dus eigenlijk rente-op-rente. Hierdoor krijg je in de loop der tijd steeds meer rendement. Maar alleen als er tussentijds niet wordt opgenomen.

Compound interest = samengestelde rente, wordt niet alleen berekend over het beginkapitaal, maar ook over de al eerder bijgeschreven rente.

A = P(1 + r/n)nt, waar p = beginkapitaal, r = rente percentage, n = aantal rente periodes t = tijd(jaar/jaren)

72/r = Y, waar r = compound interest Y = aantal jaar nodig om bedrag te verdubbelen. (72-Regel)

Word gebruikt bij het berekenen van een APY% op financiele producten.

Nexo logo - Jeen Lolkema

Earn Interest

Earn daily interest on your crypto and EURx, GBPx and USDx.

Borrow Cash or Stablecoins

Collateralize your crypto and borrow instantly with Nexo’s crypto credit lines.

Nexo Card

Your Digital Assets Are Just a Swipe Away. Get instant cashback on all purchases and take advantage of flexible repayment options.

The Ultimate Security for your Assets

The Nexo platform is equipped with a top-quality security infrastructure designed to ensure maximum protection of assets at all times.

YouHodler logo - Jeen Lolkema

Crypto Loans

Keep HODLing and get instant cash for everyday needs. Don’t sell your favorite assets but get cash instead.

Exchange

YouHodler’s cryptocurrency exchange and platform is designed for users of all experience levels. Simple crypto deposits and withdrawals open the door to a suite of tools like: crypto exchange and much more.

Earn Crypto

Turn your cold assets into hot profit and earn up to 12% APR + compounding interest by depositing crypto in YouHodler Savings Accounts.

Multi HODL

An efficient and innovative tool powered by crypto-backed loans to help you capitalize on market volatility.

Support mijn website!

Een kleine donatie is altijd welkom als je de informatie op mijn website handig vind. Hierbij 2 handige QR codes om in SGB of XRP een donatie te maken.

XRP address

XRP QR code - Jeen Lolkema

SGB address

Songbird QR code - Jeen Lolkema