Cryptocurrency

Wat zijn precies Cryptocurrencies & wat kan je er mee?

Cryptocurrency is een afkorting van cryptographic currency. Dit betekent niets meer of minder dan ‘versleuteld geld’. Wij kennen voornamelijk visueel zichtbaar geld zoals dollars en euro’s. Cryptocurrency is een tegenreactie op dit visueel zichtbare geld en is vooral de laatste jaren erg populair geworden. Je kunt het ook zien als internetgeld. Bitcoin is verreweg de meest populaire versie van cryptocurrency. De verwachting is zelfs dat deze manier van betalen de komende jaren steeds meer de oude betaalmethodes gaat vervangen. Wellicht zorgt het er zelfs voor dat munteenheden helemaal verdwijnen. In mijn eerdere uitleg “Wat is blockchain?“, leg ik uit wat de onderliggen technologie achter deze Cryptocurrencies precies is.

Volledig gedecentraliseerd

Het grote voordeel van Cryptocurrency is dat munten als Bitcoin volledig decentraal zijn. Dat betekent dat er geen centrale instantie te vinden is die deze munten uitgeeft of beheert. Dat is bij geld uiteraard wel het geval. De banken hebben daardoor jarenlang veel geld verdiend en zijn onmisbaar. Als je geld over wil maken moet dat verplicht langs een bank. Bij cryptocurrency is dat overbodig en maak je rechtstreeks coins over naar een ander persoon. Daardoor gaan de transacties sneller én zijn ze ook nog eens goedkoper. Bovendien zijn deze digitale munten ook nog eens helemaal fraudevrij.

Maar waar begin je nou precies?

Wat exact de juiste manier om met Crypto te beginnen is weet niemand. Er zijn talloze manieren hoe je langzaam kan beginnen en het tempo steed hoger op voert. Zelf denk ik dat het belangrijkste is dat je jezelf af vraagt hoe diep je in de technologie wil duiken, je kan er namelijk wel een dag taak van maken als je alles bij wil blijven houden.

Zorg dus dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je precies wil bereiken met cryptocurrencies, is dat gokken op waar de technologie op de lange termijn heen gaat? Of wil je liever wat “snel geld” maken. Dat klinkt heel leuk maar is een stuk lastiger dan je zou denken, zorg daarom dat je jezelf altijd goed voorbereid ongeacht wat je gaat doen.

Er zijn een hoop verschillende Youtubers die dagelijks filmpjes uitbrengen afhankelijk van de richting coins die je op gaat. Daarnaast is Twitter ook wel CryptoTwitter(CT) genoemd, momenteel het goto platform om informatie te krijgen naar artikelen. Hier moet je uiteraard wel de juiste mensen voor volgen. Een exacte lijst is hier niet voor want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren van Coins en wat de toekomst van deze Cryptocurrencies is. Dit is mijn Twitter, mocht je interrese hebben kan ik je een aantal mensen aanbevelen om te volgen, de rest komt door post van anderen die naar voren komen.

Lijkt Crypto u wel interessant alleen allemaal veel te lastig? U kunt mij een mailtje sturen via het contactformulier op de homepagina of rechtstreeks via info@jeenlolkema.nl

**disclaimer** Dit is geen financieel advies, dit is puur voor informatieve/vermaak doeleinde.

XRP Tip Bot

Heeft deze informatie u geholpen, laat je waardering zien door gebruik te maken van de XRP TipBot!
Vergeet ook niet een shout out te geven naar de ontwikkelaar van de Tip Bot @WietseWind!

XRP Tip Bot - Jeen Lolkema